12
Jan
12

GP:s kommentarscensur upprör mig mer än läkares löner

GP slog nyligen på stora trumman ”Läkares lönsamma julnatt upprör” skrev man. Och handlade kort och gott om hur man i panik hade tvångsinkallat en föräldrarledig läkare med mindre än 48 timmars varsel för att jobba på julaftonsnatten, och därför tvingats betala genom näsan för det.
Personligen tycker jag att det är rätt. Har man så dålig planering att an tvingas göra sådana saker så ska det kännas. Jag är bara förvånad över att sköterskor inte sätter hårt mot hårt de med, utan går med på att bollas som får.

Jag skrev inlägget;

”Vad som VERKLIGEN spelar roll, och vad som varenda journalist förbiser för det är inte vad man vill höra eller får betalt av folket för att berätta, är en läkares arbetstider.
Läkare är den enda yrkesgruppen som ansvarar för liv och död för människor men som ändå är helt undantagna från normala krav på begränsad arbetstid. Många läkare knutna till specialiteter kring akutmedicin går omänskliga arbetspass. Här på GU förväntas de jobba, inte för lönen, utan för att man älskar att forska.”

”…och det fungerar, det finns många som vill jobba på GU för att det är så intressant, trots en i svenskt genomsnitt sett, låg lön. Men varenda gång något sker så drar gemene svensk en stor fet kam över alla ”rika lata läkare” och spottar i kommentarsfält på tidningar.
7 års utbildning + specialisering för att bli en anestesiolog som har FÖRKORTAD LIVSLÄNGD tack vare sitt sjukt stressiga otacksamma jobb. Och bli bespottad i sin lokaltidning lite då och då. Tacksamt.”

Och fick till svar:

Att läkare jobbar jättemycket är inte en orsak till att ha högre lön, det är snarare en samhällsfara. Läkare borde som alla andra i vården jobba enligt rullande schema, men detta gillas inte av läkarna för då är det ju svårt att planera in allt extra arbete som skall göras på andra sjukhus. Längden på utbildning är inte heller en orsak till att man skall ha hög lön, möjligtvis marginellt, annars borde väl en hel del kulturarbetare, typ musiker och liknande ha betydligt högre löner än vad dom har

Eftersom mitt svar till Nisse blev censurerat så får jag väl helt sonika svara här, med samma sak som jag svarade i tidningen:

Intressant att du svarar igenom att ta fram den feta kammen och dra över alla läkare. Intressant också att du känner dig insatt nog för att svara för hur och varför alla svenska läkare arbetar. Svara gärna på mitt inlägg istället för att använda det som en förevändning för att spotta.

Så var det med det.

Annonser

0 Responses to “GP:s kommentarscensur upprör mig mer än läkares löner”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: